Logo

Drophead Coupе Waterspeed от плът и кръв

Rolls-Royce вади специалната версия на Concorso d`Eleganza във Вила Десте

Rolls-Royce Drophead Coupе Waterspeed
Вече ви разказахме, че Rolls-Royce разработва специална версия Phantom Drophead Coupе Waterspeed Collection, посветена на високите скорости и рекордите за тях, постигнати на земя и на суша от фамилията  Кемпбел.

 

Тя е напълно готова и днес (13 май) я представят на специално събитие в Лондон на територията на някогашната компания Bluebird Motor Company, също свързана с рекордите. Мястото днес е превърнато в луксозен ресторант със същото име.

 
Автомобилът ще направи своя официален дебют на Concorso dEleganza във Вила Десте на брега на едно от най-известните езера в Италия – Комо. Припомняме, че скоростният рекорд е постигнат на 1 септември 1937 г. във водите на Лаго Маджоре с известната лодка Bluebird K3, чийто двигател е Rolls-Royce. Специалната версия е изпълнена в същия син цвят като прословутия плавателен съд. Боята е нанесена на девет слоя. Традиционният за тези купета тик е допълнен от полирана стомана. Има ли смисъл да споменаваме, че всичко в интериора е поръчково, ръчна изработка, използвани са и детайли от луксозното бананово дърво. Препратка към лодката на Кемпбел е интерпретацията на прословутия циферблат за „силов резерв“. Когато шофьорът го натисне, той задвижва назад жълта и синя зони, сякаш „синята птица“ навлиза във водата на максимални обороти на двигателя.
Агенция Speed-Press
 

Rolls-Royce Drophead Coupе Waterspeed Rolls-Royce Drophead Coupе Waterspeed Rolls-Royce Drophead Coupе Waterspeed Rolls-Royce Drophead Coupе Waterspeed Rolls-Royce Drophead Coupе Waterspeed Rolls-Royce Drophead Coupе Waterspeed
Автокаталог 2014 © Сайтът за вашия автомобил Spiroff Design.Всички права са запазени.