log in

Новини

Умните и богатите карат кабриолети

Американски експерти обявиха какъв тип автомобил купуват най-често хората с висше образование и високи доходи.

Собствениците на кабриолети се оказаха по-умни и по-богати от хората, избиращи стандартни автомобили. До такъв извод са стигнали експертите на американската компания Experian Automotive, анализирали ситуацията на пазара в САЩ за първата четвърт на 2014 г.
Както се оказа, над 50% от американците, купили кабриолети, имат висше образование. Същевременно делът на получилите по-скоро степен бакалавър сред купувачите на обикновени коли е доста по-малък – едва 38,2%.
 
Освен това специалистите са проучили данните за нивата на семейните доходи на купувачите на кабриолети. 19% от тях годишно печелят над 175 000 долара, а 11,7% притежават дом със стойност над 1 млн. долара. От друга страна, хората, които имат такова ниво на доход и недвижимо имущество сред собсвениците на коли с покрив са значително по-малко - 10,7% и 4,4% съотв.
 
Според експертите това положение е свързано с това, че с кабриолети в моделната си гама разполагат повечето луксозни марки. Има и друго – откритите автомобили се „харчат“ най-добре в слънчеви и крайбрежни райони, където имотите са по-скъпи – Калифорния, Флорида и Тексас. 
Агенция Speed-Press