log in

Новини

Discovery 5 сканира пътя с лазер и „вижда“ под капака си

Land Rover Discovery 5Продажбите на следващото поколение на големия Land Rover започват след 18 месеца. Ще има и хибрид. С Discovery 5 идва и най-голямата революция в историята на Land Rover. Окачването ще е с нови настройки, моделът ще ползва лазерни технологии, за да сканира терените, преди сам да настрои трансмисията си спрямо тях. 

SUV-пропорциите ще бъдат омекотени, прозорците няма да са толкова квадратни, предницата ще падне по-ниско, като цяло новото Disco ще изглежда доста по-динамично. Но то ще бъде все така практично със седемте си седалки и умението си да предостави огромен гладък багажен под. Като цяло ще стане директен конкурент на X5, особено по отношение на стилистиката. Disco 5 заема алуминиевия монокок на Range Rover и Range Rover Sport. Добрата новина е, че ще го произвеждат в Солихъл, Великобритания. 

Лазерните светлини, освен че ясно ще очертават широчината на автомобила, ще проектират и символи на пътя, така че да покажат намеренията на шофьора на останалите участници в движението. 
Хибридната версия ще съчетава новия 2,0-литров двигател Ingenium с електрически и 8-степенен автоматик. В електрически режим автомобилът ще изминава около 20 км. 
Така наречената технология за „прозрачен“ капак е способна да проектира картина на пътя или на терена под автомобила, което е изключително полезно при офроуд. 
Интериорът е като дошъл от бъдещето и се радва на много по-широк сензорен екран, лазерен хедъп дисплей и само можем да гадаем какви ли още технологии. 
Асистентът Remote Drive позволява на шофьора да паркира автомобила дистанционно на изключително тесни места, където после трудно биха се отворили вратите му.
Агенция Speed-Press
 
Land Rover Discovery 5 Land Rover Discovery 5 Land Rover Discovery 5 Land Rover Discovery 5 Land Rover Discovery 5 Land Rover Discovery 5