log in

Новини

Пожарната ни ще спасява с модерни суперавтомобили

70 бр. DANGEL BOXER 4x4 бяха предадени на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР Днес в София на територията на Зонално жандармерийско управление тържествено бяха предадени 70 бр. DANGEL BOXER 4х4. 70-те автомобила DANGEL BOXER 4x4 ще бъдат разпределени в 28 Областни управления „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ще улеснят достъпа на спасителните екипи на ГДПБЗН-МВР до труднодостъпните засегнати (залети) райони, и ще позволят извършването на спасителни операции и аварийно-възстановителни работи на мястото на инцидента, бедствието. 

Целта на проекта е доставка на модерно оборудване и техника за териториалните звена на ГДПБЗН-МВР за извършване на разузнавателни и спасителни действия в наводнени територии, осигуряване на защита на пострадалото население и при необходимост - на бърза и безопасна евакуация на всички застрашени населени места, осигуряване на помощ на пострадали от наводнения граждани и/или при евакуация от застрашени или залети територии чрез изграждане на лагери за временно настаняване, съвместно с усилията на местните органи на самоуправление и институциите, имащи отношение към защитата при наводнения и овладяване на последствията от наводнения.

DANGEL BOXER 4x4 e автомобил с повишена проходимост, произведен на база Peugeot Boxer, оборудван със съединител с автоматично управление. Той разпределя към задната ос част от въртящия момент на двигателя в случай на загуба на сцепление на предната ос. Преминаването към задвижване 4x4 без шум и придърпване се извършва напълно автоматично и не изисква никакво въздействие от страна на водача.
За да оптимизира консумацията на двигателя, трансмисията Dangel дава предимство на задвижването само на предните колела, когато условията на сцеплението с пътя са добри. 
Сътрудничеството на Dangel с Peugeot, водещо своето начало от моделите комби с 4х4 и пикапите 504 и 505, продължава вече 35 години. Автомобили, трансформирани от Dangel, ползват и френските пощи, и италианската жандармерия, и др.
Агенция Speed-Press