log in

Новини

H6 с 1,5 битурбобензин с литрова мощ като на SLS AMG

Great Wall Hover H6Максимумът на въртящия момент от 202 Нм е достъпен в широк диапазон от обороти Новият Great Wall Hover H6, класиран от читателите ни за финалите на конкурса „Златен волан на AUTO BILD”, вече се предлага и с 1,5-литров турбобензинов двигател с макс. мощност 143 к.с., достъпна при 5600 об/мин. В размер на 202 Нм е максималният въртящ момент, наличен в широкия диапазон от между 2200 и 4500 об/мин. Благодарение на това автомобилът се управлява по-комфортно и се налага по-рядко да сменяме предавките.

Силовият агрегат е с 92,5 к.с. литрова мощност, сравнима с тази на SLS AMG. Турбото е с променлива геометрия, инжекторите са доставени от Bosch. Двигателят отговаря на екологичния стандарт EURO 5b+ и ще изкушава купувачите с високо базово ниво на обзавеждане на разумна цена, ниска гражданска отговорност поради малкия си работен обем и сравнително скромен разход. 

Силовият агрегат е съчетан с Torque on demand технологията за 4х4 от американския доставчик Borg Warner и 6-степенна механична трансмисия. Вече имахме възможност да го тестваме в тази му конфигурация, така че очаквайте нашите впечатления в някой от следващите броеве на AUTO BILD България. Засега ще споделим, че в този вариант автомобилът се държи добре на асфалт, но изисква малко повече газ при офроуд, а на задната му седалка, дори и да седите зад висок шофьор, пред краката ви ще има около 20 см място.

Между 33 000 и 42 000 лв. с ДДС варират цените за Hover H6 с този двигател, като купувачите имат възможност и за данъчен кредит N1. Автомобилът ползва и 5-годишна гаранция. 
Както вече ви разказахме, от началото на другата година очаквайте и специалната версия Domino, която е напълно готова и се води предсериен прототип. Нейният екстериорен и интериорен дизайн са изцяло българска разработка на екипа на „Литекс Моторс“. 
Агенция Speed-Press
Great Wall Hover H6 Great Wall Hover H6 Great Wall Hover H6 Great Wall Hover H6 Great Wall Hover H6 Great Wall Hover H6 Great Wall Hover H6 Great Wall Hover H6