log in

Новини

Запознайте се с легендите на Bugatti

Шестте лимитирани версии на Veyron бяха събрани за пръв път на едно място на Автомобилната седмица в Монтерей.

Шест автомобила с обща стойност 18 млн. долара и сумарна мощност над 7000 к.с.  Ако това не ви жегне, трябва да добавим, че не става въпрос за какви да е хиперколи. Говорим за специалната серия на Bugatti, наречена „Легендите на Bugatti”. 

„Легендите“ нямат за цел да са по-бързи от  Veyron Grand Vitesse, на който са базирани, и остават непроменени от техническа гледна точка. Те представляват реверанс към важни за компанията личности (и не само). Кои са легендите? Запознайте се с тях в галерията ни.
 
1. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille, произведен само в три броя, е посветен на състезателя Жан-Пиер Вимил. През 1937 г. и 1939 г. французинът печели в 24-те часа на Льо Ман зад волана на Bugatti 57G Tank.
 
2. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti. Жан Бугати е син на основателя на компанията. Освен това Жан е отговорен за създаването на Type 57C Atlantic.
 
3. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Meo Constantini. Мео Константини е ръководител на отбора на Bugatti и близък приятел на Еторе Бугати. Като състезател Константини е двукратен победител на „Тарга Флорио“ с Bugatti Type 35.
4. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Rembrandt Bugatti. Колата е посветена на италианския скулптор от началото на ХХ век Рембранд Бугати. Ключов елемент при нея е карбонът с цвят бронз – любимият метал на твореца.
5. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess. Black Bess е прякорът на Bugatti Type 18 – един от първите спортни автомобили, направени за пътя. Произвеждан между 1912 и 1914 г., Type 18 разполага с 5-литров четирицилиндров двигател с над 100 к.с. Vitesse Black Bess е покрит с 24-каратово злато около предната решетка и започващите от фаровете ленти.
6. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Ettore Bugatti. Финалният автомобил от Les Légendes de Bugatti е посветен на самия създател на компанията Еторе Бугати. Визията е базирана на Type 41 Royale от 1932 г.