log in

Новини

Nissan напълно обнови 370Z NISMO

Моделът предлага множество дизайнерски и инженерни новости.

Nissan 370Z NISMONissan подсили серийната си NISMO гама с лансирането на изцяло обновения 370Z NISMO. Вървейки по пресните следи на флагмана GT-R NISMO, новият 370Z обединява редица дизайнерски и инженерни подобрения, превръщайки се в най-спортния 370Z до днес. Черпейки вдъхновение от 30-годишния NISMO дух и инженерен ноухау, моделът бе всеобхватно преработен, за да предложи по-остро и по-ангажиращо изживяване за водача.

 

Дизайнерски промени и нов аеро пакет
Новата броня е напълно променена и вече е с по-големи въздухоотвори, допълнителни въздухоотвори пред калниците и нови LED дневни светлини. Другите новости включват черни декоративни рамки на фаровете, специална червена NISMO лайстна в основата на бронята, променени странични лайстни и огледала, както и специални NISMO лога. Ревизираният 370Z NISMO разчита и на нови 19-инчови Rays лети джанти, изпълнени в черен и сив цвят. Nissan представя нова задна броня и дизайн на спойлера, които характеризират подхода на марката към дизайна и инженеринга. Като част от пълната промяна на аеродинамичния пакет на 370Z NISMO, новата версия разчита на по-малък заден спойлер, работещ в тандем с новата предна броня, за да създаде значително по-голяма притискаща сила при шофиране с висока скорост. Нещо повече, притискащата сила сега е по-равномерно разпределена върху предната и задната ос, осигурявайки по този начин по-балансирано усещане на пътя. Изчисленията на Nissan потвърждават, че новият аеродинамичен пакет на 370Z NISMO му осигурява по-голяма притискаща сила спрямо всеки от конкурентите му в сегмента.
 
Вдъхновен от състезанията интериор
Моделът разчита на нови Recaro седалки, предлагащи значително по-добра опора и комфорт. Чрез възприемането на нова черупкообразна основа на конструкцията, предпочетена пред традиционната тръбна рамка на седалката, Nissan е бил в състояние да подобри здравината, като едновременно с това намали теглото. За да се завърши промяната в интериора, седалките са тапицирани в червена и черна кожа и алкантара, за да пасват на облицовката на волана.
 
Невероятна динамика и подобрено шаси
370Z NISMO се задвижва от 3,7-литров, 6-цилиндров двигател, генериращ 344 к.с., които предлагат сурово и незабравимо динамично представяне. С изключителен въртящ момент при ниските обороти и широк оборотен диапазон, 370Z NISMO спринтира от 0 до 100 км/ч за само 5,2 секунди. Издишайки през двойната ауспухова система, 370Z NISMO предлага и перфектния спортен саундтрак.
 
Подобрения в цялата гама на 370Z
С ревизираната настройка на окачването завършват новостите за 370Z. Чрез него е подобрена возията и е намален шумът в купето. Въведени в цялата моделна гама (включително NISMO), промените включват ревизирана твърдост на пружините и амортисьорите, нова облицовка на пода в интериора и шумоизолация под колесните арки.
 
Специфичните цени и характеристики за отделните пазари ще бъдат обявени преди пазарното лансиране на модела по-късно тази година.
Агенция Speed-Press
Nissan 370Z NISMO Nissan 370Z NISMO Nissan 370Z NISMO