log in

Новини

Ето я новата Niva

В печатното издание на руската автомобилна медия Авторевю се появиха първите снимки на новия всъдеход Chevrolet Niva. Публичният дебют на иновацията е насрочен за 27 август и ще се състои в рамките на автомобилното изложение в Москва.
 
Габаритната дължина на новата Nivaе 4316 мм, което е с 260 мм повече от тази на настоящото поколение. Междуосието на автомобила също е увеличено. На този етап автомобилът е все още концепция, но тя е доста близка до серийната версия.

 
Последната ще започне да слиза от конвейерите през декември 2015-а, а продажбите ще стартират от началото на 2016 година. Интересното при прототипа е, че той е запазил задното зависимо окачване, но предното вече е от типа McPherson.
 
 
Още нещо любопитно е, че всъдеходът запазва постоянното 4х4 предаване. Двигателят е надлъжно разположен, а въртящият момент минава през блокируем централен диференциал. Концепцията разполага и с т.нар. шнорхел и с ефективна подкартерна защита.
 
Монтирани са и багажник на покрива с допълнително колело, както и ефектни 16-цолови джанти, "обути" с всъдеходни гуми с размер 235/70. Двигателят е с работен обем 1.8 литра, атмосферен е, а мощността му е 135 конски сили.
 
Този мотор е производство на французите от Peugeot, а към него е монтирана петстепенна механична трансмисия, която е дело на General Motors. Скоростната кутия разполага и с раздатка с понижаващи предавки. Този силов тракт ще е наличен и в серийната версия.
 
Очакванията са, че гамата от мотори ще бъде разширена, но на този етап дизелови агрегати не се предвиждат. Ще се появи обаче версия само с предно предаване и с автоматична скоростна кутия. Новата Niva ще се прави в новоизградения завод в Толиати.
 
Източник: fakti.bg